Intuitivno doživljavanje – Erhard Freitag

x10730266886584785609“Na ono za čim srcem žudite, na to djelujete neodoljivo” , a” mjera Vaše žudnje je mjera kojom će Vam se dati”.

Uz dovoljno snažnu zainteresiranost/žudnju dobivate ulaznicu “u onaj obasjani prostor u kojemu je sve navijek poznato”.
U kojem ćete se redu smjestiti u svijetu, među nobelovcima ili dolje niže, hoćete/možete li sjediti u parteru ili u loži, ovisi o redu veličine kojom Vaša žudnja/zainteresiranost na području medicine/psihoterapije kroz Vas teži za ispunjenjem.
Ako je to doista poziv, ništa se neće ispriječiti na putu uspjeha,ako je odluci kumovao trgovački proračun, lako meže biti da ste rezervirali mjesto u parteru. No i u tom slučaju je jednako moguće da se marom izdignete i uživate svoj život u vrhu svoje vrste. Trudom se može nadoknaditi ono što nedostaje unutarnjem angažmanu. Ocjene na Vašoj svjedožbi daju razabrati kakvo je bilo Vaše zanimanje za temu, a ne govore nužno o Vašoj razini inteligencije. Pamtimo li nešto ili ne, ovisi o radosti kojom je gradivo prožeto, odnosno emocionalno uključeno.

Liječnik je kao idealist prošao strmim putem zahtjevnoga studija,ali kada je riječ o stručnom usavršavanju često je u vremenskom tjesnacu te se stoga teško nosi s dijagnostikom raznih bolesti (pogrešna dijagnostika) i visokim zahtjevima, specifičnim u tom zanimanju. Pored svojih profesionalnih ambicija trebao bi istodobno posjedovati i mentalitet umjetnika, koji bi unutarnjem sudjelovanjem i povezanošću s onim što čini preko znanja na morfogenetskom području, mogao više pridonijeti uspjehu svojih eksponata, nego samom temeljitošću i trudom.

Slikovito biti online stavlja više znanja,i više umijeća na raspolaganje, nego što je moguće intenzivnijem “štrebanjem” nekoga gradiva. Čeznite za uvidom/spoznajom na profesionalnom području i Vašem će imenu biti zajamčeno povlašteno mjesto u svijesti stručnih krugova.

Nije bolji liječnik/terapeut onaj koji je pohranio više sveučilišnog znanja, i to još kao “read only”, dakle nepromjenjivo, nego onaj koji je u toku i koji je dostatno uvježban u umijeću intuitivnog znanja/spoznaje/shvaćanja.

Intuitivno doživljavanje pacijenta kao cjeline brže pomaže postavljanju preciznih dijagnoza, nego rekapituliranje školskog znanja, pri čemu još možemo postati žrtvom zastarijelih učenja.

…nastavlja se…