Intuicija se može načuti – Erhard Freitag

science-history-1

Ne bismo trebali previše često pitati računalo (ratio) u svojoj glavi, nego biti više online(na vezi) i uspostavljati „neograničenu“(flatrate) širokopojasnu vezu sa sadržajima u kolektivnim nesvjesnim. To isprva može zvučati veoma čudno, ali onaj liječnik/terapeut koji se želi izdignuti iz općeg prosjeka – a tko to ne bi htio – morao bi se bezuvjetno potruditi biti online, povezan s kompleksnim znanjem kolektiva.

Biti online, biti intuitivan, znači imati udjela u svemu znanju koje već postoji na temu depresije, a ne biti žrtvom onoga usvojenoga, zasigurno zastarjeloga znanja.

Najčešći i globalno najrašireniji urok smrti nisu kardiovaskularna oboljenja, nego trajne psiho vegetativne reakcije na opterećenje, poznatije kao depresija, koje smanjuje kvalitetu života milijuna ljudi.

Bolesti srca i krvnih žila, kao i mnoštvo drugih bolesti, velikim dijelom imaju soj začetak u istom uzroku, trajnom stanju stresa i strahu koji nastaje iz njega.

Stres proizvodi strah, a strah proizvodi stres

Napredak tehničkog razvoja u tolikoj mjeri preopterećuje sposobnost mnogih da se s njime nose, da je potrebna prilagodba teška ili čak posve nemoguća. Posljedica je rezignacija, a to je nešto manje poznat izraz za depresiju. Sukobi na koje zbog dobrog odgoja ne reagiramo ili reagiramo premalo, kumuliraju se u podsvijesti i na sebe po zakonu rezonancije prikupljaju druge slične.

„Gdje ima puno. Doći će još više.“

Neugodne doživljaje potiskujemo i pokušavamo ih držati u izolaciji. Iz maloga neraspoloženja uz dodatak frustracije i daljnjega naslojavanja nastaje agresija, a ako na nje ne reagiramo, ona mijenja svoje ime i okreće se protiv nas samih. Iz agresija su nastale depresije. Njemačka je više godina bila svjetski prvak u trošenju sredstava za umirenje, a u pozadini toga su tipično germanski potencijali agresije koji nisu nestali jer nisu mogli biti izraženi. Treći svjetski rat bi bio moguć, ali ga ne dopuštamo. Bogu hvala na tome.