Dani kineske medicine

za web

Udruga za zaštitu životinja Fenix vas s radošću poziva da sudjelujete u humanitarnoj akciji “ Dani tradicionalne kineske medicine u Udruzi Fenix” kojoj je cilj prikupiti sredstva za daljnju skrb o postojećim i budućim štićenicima Udruge Fenix!
“Dani tradicionalne kineske medicine” traju od 29.08.-11.09.2016.  Sav prihod namijenjen je štićenicima Udruge Fenix, a broj tretmana je ograničen. Za VLASNIKE i sve ljude velikoga srca pripremili smo SHIATSU tretman i tradicionalnu kinesku MASAŽU STOPALA.
A LJUBIMCE ( pse, mace, tvorove, kuniće, konje, gmazove, vodozemce…) možete prijaviti na AKUPUNKTURU/TRETMANE MASAŽE (medicinska, opuštajuća, energetska) ili FIZIKALNU TERAPIJU(ovisno o zdravstvenim potrebama vašeg ljubimca).
Sudjelovati možete tako što ćete rezervirati vaš termin pozivom na broj 095 5 422 411 (Antonio, wellness terapeut- shiatsu tretman i tradicionalna kineska masaža stopala) ili 091 595 9989 ( Katarina, dr.med.vet.- za ljubimce – nazvati iza 17h) 🙂

Za više informacija pratite Facebook stranicu Udruge za zaštitu životinja“ Fenix”!

#reagiraj #volontiraj #udomi

 

Fotografije: Alison Ivašić

 

TRETMANI ZA ŽIVOTINJE

Tradicionalna kineska veterinarska medicina sastoji se od četiri glavne grane:
1. Akupunkture: metoda liječenja kojom se stimuliraju određene energetske točke, a stimulacija se najčešće postiže korištenjem sterilnih akupunkturnih igala.
2. Terapije hranom – savjetovanje vlasnika i sastavljanje plana prehrane pomoću kojega se organizam životinje vraća u stanje ravnoteže i zdravlja. Kod sasatvljanja plana prehrane koristi se INDIVIDUALNI pristup svakom pacijentu i njegovim energetskim i zdravstvenim potrebama.
3. Terapije ljekovitim biljem – kao i kod ljudi i kod životinja je dokazana djelotvornost ljekovitog bilja u liječenju određenih zdravstvenih tegoba. Biljni suplementi daju se životinjama u hrani, u obliku praška ili kapsula.
4. Tui-na- kineska masaža koja se sastoji od kombinacije akupresure i kiropraktike, a koristi se kako bi se potaknuo protok vitalne “Qi” energije i organizam vratio u stanje ravnoteže.
Tradicionalna kineska medicina uspješno se koristi kod gerijatrijskih pacijenata (palijativna skrb; problemi sa koštanim i koštano-mišićnim sustavom), neuroloških pacijenata, kod fobija (strah od petardi, grmljavine..), bolesti probavnog, dišnog, mokraćnog sustava; problema sa kožom; epilepsije…

Tretmani za životinje se održavaju na području Istre, Rijeke ili Zagreba (po dogovoru).

 

 

 

SHIATSU

Shiatsu je dokazana iscjeljujuća tehnika koja se koristi dodirom i pritiskom. To je holistički tretman koji ima za cilj uspostavljanje ravnoteže u organizmu na fizičkom, emotivnom i energetskom nivou. Shiatsu se zasniva na kineskoj  medicini, a sama riječ znači „pritisak prstima“. Europska unija je 1997. priznala Shiatsu među osam drugih metoda nekonvencionalne medicine i podržala rad i istraživanja o djelotvornosti tih metoda u poboljšanju zdravlja.  Shiatsu pomaže kod: depresije, križobolje, stresa, predmenstrualnog sindroma, čestih upala mokraćnog mjehura, problema sa štitnjačom, napetosti, nesanice, bolova u vratu, ramenima i leđima, kroničnog umora, problema s probavom, psihofizičkih bolesti…Tretman se radi na odjevenoj osobi, na prostirci od prirodnog materijala. Iz tog razloga bi trebalo doći u u ugodnoj pamučnoj odjeći. Tretman traje od 60 do 90 minuta. Nakon tretmana tijelo pronalazi svoj prirodan ritam, opušta se i vraća  u ravnotežu. Poželjno je da se nakon tretmana dobro odmorimo i naspavamo kako bi imao pun učinak na um, duh i tijelo!

 

TRADICIONALNA KINESKA MASAŽA STOPALA

Drevni Kinezi uz pomoć jina i janga te teorije o pet elemenata ili transformacija pokušali su objasniti sve pojave u prirodi. Na tim načelima tradicionalne kineske medicine temelji se i refleksna masaža stopala. Kineska medicina smatra da na ovaj način uravnotežujemo Qi – životnu energiju koja teče kroz kanale u tijelu. Tretirajući stopala djelujemo na čitav organizam jer se na stopalu nalazi sedam tisuća živčanih završetaka koji su povezani sa svim djelovima tijela. Masaža opušta, potiče cirkulaciju i limfu, te uravnotežuje svaku žlijezdu, organ, mišić, tkivo i stanicu u organizmu, dovodeći tjelesne sustave u stanje pravilnog rada i uspostavlja energetsku ravnotežu unutar tijela. Tretman traje 45 minuta.

 

Sve informacije možete pronaći na stranici udruge:  https://www.facebook.com/uzzz.fenix.labin/