12 Svetih Noći

A bo-m

 

Dvanaest svetih noći vrijeme je na prijelazu iz jedne godine u drugu, jedna godina umire i dolazi svome kraju, a nova se iz nje rađa i započinje. Stara i nova susreću se u kozmičkom plesu promjene i otkriva nam se makrokozmos u mikrokozmosu.  Ove svete noći od Badnjaka do sv. Tri Kralja pozivaju nas da se povučemo, da ponovno uspostavimo kontakt sa svojim unutarnjim bićem, s unutarnjim dinamikama i aktivnim silama naše psihe koje se tijekom godine izmjenjuju na pozornici našega života.

 

Ova radionica posvećena je drevnom običaju da se kroz dvanaest noći spremamo za nadolazeću godinu i promišljamo o dinamikama koje se pojavljuju u našem iskustvu. Kroz par sati radionice svatko će imati priliku da osmisli svoj vlastiti ritual, kao nešto svoje vlastito i autentično, kako bi završio staru godinu i započeo s novom. Izraditi ćemo arhetipski kotač za nadolazeću godinu kako bi upoznali koje su to podsvijesne dinamike ili likovi koji će se pojavljivati u našem iskustvu i u određenim aspektima života, jer ukoliko ne osvjetlimo podsvjesnu dimaniku ona može preuzeti uzde naših kola, a tada upadamo u tajanstvene ruke koje nazivamo sudbinom.

Arhetipski kotač je prilika da uronimo u dijelove naše psihe, te da osvijetlimo neke nepoznate aspekte koji se nalaze prisutni u našem podsvjesnom svijetu. Zašto nam se događaju neke određene situacije? Zašto privlačimo određene ljude? Zašto ponekad u nekim trenucima neznamo što nas je snašlo? C. G. Jung primjetio je da u svakome od nas postoje arhetipovi ili pra-slike ljudskih iskustva koje se nalaze u svakome od nas, a one se aktiviraju u određenim aspektima života. To su sile naše podsvijesti, koje mogu biti naši saveznici, ali isto tako ukoliko ih nismo svjesni ili ih ne poznajemo mogu nam podmetati nogu ili se igrati s nama poput lutke koja visi na koncima.Izraditi svoj kotač za narednu godinu prilika je da dubinski upoznamo sebe, pripremimo se za Novu godinu i upoznamo naše „saveznike“ koji će nam pomagati u određenim aspektima života.

WhatAreArchetypes

 

Na kraju. godine radionice svatko će imati svoju osobnu mapu nove godine kao putokaz ili GPS kroz novo iskustvo 2018. godine i izrađeni vodič za dvanaest svetih noći kako bi nadolazeće dane iskoristio za meditaciju, povlačenje i povezivanje sa svojom najdubljom svrhom. Sva znanja, mudrost i vodstvo nalaze se pohranjena u dubini vašega bića, sve što vam je potrebno već se nalazi u vama, a ova radionica pomoći će vam da posegnete u sebe i pronađete izvor svoje mudrosti. Zbog ograničenog broja sudionika i pripreme  materijala potrebno se je prijaviti na broj: 095 5 422 411. Donacija za radionicu iznosi 200 kn. Voditelj radionice: Antonio Mrzlić