Dan žena

51fd4e073a5c230f82bf528d466f6b2c

Sretan dan Žena svim dragim osobama ljepšeg spola!

 

Današnji dan je prilika da se prisjetimo i poklonimo svim ženama preko kojih je život došao do nas. Da odamo poklon njihovim sudbinama i pričama, da priznamo njihove živote upravo onakvima kakvi jesu, ništa ne dodajući i ništa ne oduzimajući. Zatvorimo svoje oči na trenutak i naoravimo jednu kratku vježbu. Zamislimo našu majku, baku, prabaku i recimo u svome srcu:

 

„Vidim Vas i vašu sudbinu! Vidim kako je Život došao preko vas do mene, vidim koliko je Život dragocjen i prihvaćam ga pod punu cijenu. Poštujući vašu sudbinu i ja sada idem svojim putem i nastavljam dalje Život koji sam primio/primila i dajem ga dalje, a Vama ostavljam mjesto u mome srcu!“

 

Danas je prilika da se povežemo s našom dušom, emocijama, životom, rađanjem, intuicijom… Sa svime što ženski arhetip predstavlja ljudskome rodu. To su odlike i kvalitete koje pripadaju svakome biću, bez obzira na spol. To su iskonske snage koje su neodvojive od nas, a omogućavaju nam da živimo život i prenosimo ga dalje…Svaka ideja, plan, misao, namjera mora se najprije začeti u nama, rasti u našoj utrobi prije nego li ugleda svjetlo dana. A tek onda moramo hraniti i davati sve što je potrebno da bi raslo i zaživjelo. Ovo je samo jedan primjer kako je ženski aspekt neodvojiv od čovjeka.

 

Kada budemo naučili cijeniti taj dio sebe (a osobito muškarci koji u tome nisu poticani, nego ih se redovito potiče da potisnu kao nešto neprihvatljivo ili nesvojstveno muškarcu) tada ćemo više cijeniti i Žene oko nas. Neka nam današnji dan bude poticaj da njegujemo taj dio sebe, priznamo njegovo mjesto i sa zahvalnošću u srcu odamo počast Ženi bez koje ne bi bilo Života na ovoj zemaljskoj razini postojanja!