Radi sa mnom

rpt

Moj rad se proteže na nekoliko segmenata:

  • Individualan rad
  • Sistemske konstelacije
  • Grupe za osobni rast i razvoj
  • Radionice

                                 

Dokle god ne osvijestimo nesvjesno, ono će upravljati našim životom i mi ćemo to nazivati sudbinom.

Moje temeljno životno vjerovanje je da čovjek na ovozemaljsko putovanje dolazi kako bi učio u školi Života. Na početku ovoga puta dani su nam svi alati kako bi mogli učiti, rasti i razvijati se. Tijekom života ponekad dođemo do trenutka kada jednostavno ne znamo kako dalje, zaboravimo koristiti naše alate i zaustavimo se.

Međutim, Život je uvijek najbolji i najveći učitelj. U tim trenucima naša podsvijest početi IMG-01b1e80aa10a81f734ea5e15461a7cfb-V-01 (1)će nam slati poruke kako je vrijeme za buđenje. Počet ćemo sanjati intenzivne snove, kreirati ćemo razne situacije u svakodnevnom životu i odnosima, a mogu nam se pojaviti i razna oboljenja. Sve su to poruke naše duše i prilika za rast i razvoj. U tim trenucima potrebno nam je „zrcalo“ kako bi ugledali tko mi to uistinu jesmo i gdje se nalazimo. Kada postanemo svjesni što se događa, kako se ponašamo, razmišljamo i osjećamo imamo mogućnost pa promijenimo sebe, a samim time i svijet oko nas. Tada postajemo svjesni kako smo sami odgovorni za svoj život i kako ga živimo.

57314210_10217781275940312_7233389272005345280_nRad na sebi je kreativan proces u kojem se ponovno vraćamo na pozornicu Života kako bi nastavili stvarati život kakav želimo. Koristimo razgovor, crtanje, rad na snovima, emocijama, bolestima, tjelesnim simptomima, vođene fantazije, meditacije, rad s kartama i ostale kreativne metode kako bi došli ponovno u kontakt sa svojim bićem i pronašli u sebi snagu koja nam je potrebna.

Rad je namijenjen svima onima koji žele rasti cijelog života, svakoj osobi kojoj je potrebna pomoć da riješi određeni problem, bolest ili se u nekom pogledu osjeća nezadovoljno. To je mjesto u kojem ćete biti podržani u osobnom rastu, u suočavanju s vlastitim problemima i gdje možete pronaći adekvatne odgovore i načine njihova rješavanja.

rpt

Ako smatrate da Vam je potreban razgovor slobodno se obratite s povjerenjem, jer možda je sada trenutak da Vaš počnete stvarati život kakav želite!

„Ja nisam ono što mi se dogodilo, ja sam ono što biram da postanem!“


 

Sistemske konstelacije

rhdr

Sistemske konstelacije omogućavaju nam da pogledamo određeni sistem (poslovni, obiteljski, interpersonalni…) kako bi dobili uvid u dinamiku polja koja nam često nije vidljiva, a ima veliki utjecaj na cjelokupni sistem. Ovakav uvid omogućuje nam da na temelju spoznaja donesemo određene korake, ali isto tako da iz temelja promijenimo bitne postavke sistema.

 

Obiteljske konstelacije pomažu nam da naše pitanje, bolest, simptom ili životne krize sagledamo u kontekstu nesvjesne obiteljske dinamike, razriješimo i oslobodimo se tereta kojega nosimo u ime obiteljskoga sistema, kako bi slobodno mogli živjeti svoj vlastiti život.

 

60309138_2211565215775867_4737534886687014912_nOsoba koja postavlja pitanje sa sigurnog mjesta promatra svoju obiteljsku konstelaciju kao da gleda kazališnu predstavu. Na taj način vidi sve aspekte obiteljskih (poslovnih, partnerskih) odnosa, a da ih sam ne mora proživljavati i biti zatočen samo u svojoj perspektivi.  U grupnoj konstelaciji  osoba koja postavlja konstelaciju najprije definira svoje pitanje uz pomoć voditelja, a zatim bira predstavnike za uloge –  članove obitelji, sebe, bolest, nekretnine,  suradnike, aspekte svoje ličnosti…. Praktički svi aspekti života može se postaviti u konstelaciju.  Osobe koje su postavljene kao predstavnici, vrlo često bez i da znaju što predstavljaju, počinju u svom tijelu osjećati senzacije, pokrete, te imaju uvide u dinamiku sistema. Odjednom osoba koja postavlja konstelaciju gleda kako neznanci odigravaju njezinu obitelj ili poslovni sistem toliko precizno, a da nisu nikada niti čuli ili susreli te osobe ili elemente.

 

dav

Odjednom nevidljivo postaje vidljivo i imamo priliku da dozvolimo sistemu da ostvari dobar poredak za sve osobe i elemente koje njemu pripadaju.

Ovo je način koji nam donosi duboke uvide, daje nam novi i širi pogled, nakon kojeg postajemo promijenjeni individualci koji svojom promjenom uvjetuju promjenu okoline.

Konstelacije se provode u grupi ili individualno.